BALIKESİR / KARESİ - Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuz 11. sınıf öğrencilerine olası yangınları önleme, yangın anında doğru davranışları kazandırma, yangınla mücadele ve söndürme becerilerini kazandırmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Bakanlığı Personeli tarafından eğitim verildi.

Mrt

Ülkemiz ve şehrimiz deprem kuşağında olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor. Deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmek, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.

Bu amaçla 19 Mart 2024 tarihinde öğrencilerimize deprem öncesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği, deprem sırası ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiğine dair sınıflarımızda  bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı ve ardından tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz sınıflarında deprem anındaki Çök-Kapan-Tutun pozisyonunu aldı, sonrasında tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki toplanma alanında toplandılar.

Tatbikat bitiminde, öğrencilerimiz tekrar konuyla ilgili bilgilendirildi ve görülen aksaklıklar konusunda geri bildirim yapılarak tatbikatların öenmine vurgu yapıldı.

Mrt

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan, büyük kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program AVLU kongre merkezinde Valimiz İsmail Ustaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Genç ÖNDER Genel Merkez temsilcileri okulumuz pansiyonunu ziyaret ederek öğrencilerimizle birlikte sahur yaptılar. Aynı zamanda okulumuz mezunu olan Genç ÖNDER Genel Merkez Ortaokul Koordinatörü İdris Yalın'a ve diğer Genç ÖNDER temsilcilerine ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında okulumuz öğrencilerine Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi tarafından gelecek nesillerimizin sağlıklı ve bilinçli tüketici olmalarını sağlamak amacıyla "Bilinçli Tüketici ve Evrensel Tüketici Hakları" konusunda sunum yapıldı.

Mrt

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi Personeli Bahadır DEDE tarafından okulumuz 9. sınıf öğrencilerine yönelik 7 Mart 2024 tarihinde organ bağışı ve nakli farkındalık eğitimi verildi.

Mrt

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlkyardım Merkezi Personeli İlknur EGE tarafından okulumuz 9. sınıf öğrencilerine "Çocuklarımız İlk Yardımda Daha Güvende Projesi" kapsamında 6 Mart 2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda  ilkyardım semineri verildi.

Şbt

ERASMUS+ GRUP HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ BELİRLEME SINAV VE MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI.

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

ERASMUSDAYS

"KUVAYİ MİLLİYE ŞEHRİ BALIKESİR'DEN MEDENİYETİNBEŞİĞİ BATMAN' A

"KUVAYİ MİLLİYE ŞEHRİ BALIKESİR' DEN MEDENİYETİN BEŞİĞİ BATMAN' A

Haz

Kök Değerler Projesi Kahramanlık konusu kapsamında öğrencilerimize milli, manevi ve tarihi değerleri kazandırmak, tarih bilincinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Çanakkale şehitlerimizi ziyaret ettik. Rehberimiz aynı zamanda okulumuz mezunu olan Mehmet İŞCAN'ın anlatımıyla şehitlerimizin vatanımızı savunmak için ne zorluklarla mücadele ettiklerini, gösterdikleri kahramanlıkları yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Haz