T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Programımız İle Şehitlerimizi Rahmetle Andık

             Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan, büyük kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program AVLU kongre merkezinde Valimiz İsmail Ustaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Okulumuz tarafından Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu'nda düzenlenen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin temsil edildiği programda; öncelikle öğrencilerimiz tarafından hazırlanan milletimizin milli mücadele ruhunu ve bağımsızlık sevdasını simgeleyen resim sergisi protokol tarafından ziyaret edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulumuz Tarih Öğretmeni Esra KOCA gerçekleştirdi. Öğretmenimiz konuşmalarında; 18 Mart'ın Çanakkale'de şehit düşen kahramanlarımızı minnet ve şükranla anmak için önemli bir gün olduğunu vurguladı. Genç nesillerimize tarihimizin önemli bir dönemini hatırlatmak, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan, milletimizin savaş meydanlarında gösterdiği üstün cesaret, iman ve dayanıklılıkla düşmanı bozguna uğrattığı tarihi bir zafer günü olan 18 Mart'ın yaşatılarak vatan sevgisinin en yüksek noktada sergilendiği "Kurtuluş Yolu" isimli tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 11:10 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi